Pelerinaj la Braul Maicii Domnului

 

catedralavoluntari

 

 

În perioada 13-15 mai 2016 la Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva și Intrarea Domnului în Ierusalim din orașul Voluntari, se va afla Brâul Maicii Domnului adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Acesta va fi așezat spre închinare în pridvorul locașului de cult.

Cu prilejul acestui eveniment, la Catedrala din Voluntari se organizează în aceste zile, la inițiativa primarului orașului, Florentin Pandele, un pelerinaj, pentru toți credincioșii din țara care au anunțat că vor veni să se roage la Brâul Maicii Domnului.

Sfantul brau va fi adus în orașul Voluntari, de către maicile de la Mănăstirea Kato Xenia.

Acesta a fost tesut de insasi Maica Domnului din par de camila si alaturi de Cinstitul ei Acoperamant, constituie singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei pamanteasca.
De-a lungul vremii, Braul Maicii Domnului a vindecat nenumarati bolnavi, in special cei atinsi de cancer si a ajutat sa nasca o multime de femei care nu puteau avea copii. Tamaduirea acestora s-a produs prin purtarea in jurul taliei a unei panglici care a fost atinsa de racla in care se pastreaza braul Maicii Domnului.

La acest eveniment este invitată să participe întreaga comunitate, cât și credincioși din împrejurimi.

 

pelerinaj catedrala voluntari