Unirea Principatelor Romane – 24 ianuarie 1859

La 24 ianuarie 2016 se implinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859 sau ‘ Unirea Mica ‘  este considerata a fi primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman.

După ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, la 24 ianuarie/5 februarie, este ales și domn al Munteniei. Țelul comun a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Cu acest prilej , membrii organizatiei noaste – Asociatia Nationala a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ( A.N.C.M.R.R.- Filiala Ilfov) au participat la o activitate de depuneri de coroane și jerbe de flori în cadrul unei ceremonii  organizată  la Monumentul „Eroilor Voluntari”, din orasul Voluntari. La manifestare a participat Doamna Gabriela Szabo, fost Ministru al Tineretului și Sportului.

Au fost depuse coroane de flori din partea Instituției Primarului Orașului Voluntari PANDELE Florentin Costel, Consiliului local al orasului Voluntari, Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ( A.N.C.M.R.R.- Filiala Ilfov).

 ancmrr1

ancmrr 2

ancmrr3

ancmrr4

ancmrr5

 

ancmrr6

ancmrr7