Manifestare dedicata Zilei Nationale a Romaniei

Sala de marmura a Cercului Militar National a gazduit in data de 25 noiembrie 2014 o reuniune stiintifica dedicata Zilei Nationale a Romaniei.

Manifestarea a fost organizata de catre Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere si au participat cadre militare în rezervă și în retragere membre ale A.N.C.M.R.R., veterani de război, personalități militare din conducerea M.Ap.N., istorici militari și civili .

Activitatea a inceput prin intonarea Imnului National. Cuvantul de deschidere a fost rostit de catre presedintele A.N.C.M.R.R., domnulul general prof. univ. dr. Mihai ILIESCU.

Doamna Otilia SAVA , Secretar de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului a prezentat Mesajul Ministrului Apărării Naționale .

In continuare domnul col.(r) dr. Cristache GHEORGHE a prezentat comunicarea stiintifica cu titlul „Contribuția Armatei Române la realizarea Marii Uniri din anul 1918”, iar domnul profesor univ. dr. Ioan SCURTU a prezentat lucrarea „Contextul internațional în care s-a realizat Marea Unire în anul 1918”.

Directorul Trustului de presă al M.Ap.N, domnul Col. Ion Ciontea a prezentat doua realizari ale Trustului de presa al armatei, premiate la Festivalul Internațional al Filmului Militar de la Roma, documentarul „Cuvintele zilei ”, care a obținut premiul I, si filmul de scurt metraj „Premiul”, care a obtinut tot premiul I.

A urmat vizionarea celor doua filme.

In încheiere activității, domnul general prof. univ. dr. Mihai ILIESCU a transmis tuturor celor prezenți, membrilor Asociației noastre și famililor acestora, tuturor românilor din țară și de pretutindeni tradiționalul „LA MULȚI ANI ! ”.

A.N.C.M.R.R.Ilfov1

A.N.C.M.R.R.Ilfov2

A.N.C.M.R.R.Ilfov3

A.N.C.M.R.R.Ilfov4

A.N.C.M.R.R. Ilfov5

A.N.C.M.R.R.Ilfov6