Ziua Rezervistului Militar

          Membrii asociatiei noastre au participat in  data de 28.05.2013, la Sala de festivitati a Cercului Militar National , care a gazduit  o reuniune stiintifica organizata de catre Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza”.

          Evenimentul a fost prilejuit de implinirea  a 88 de ani, la 31 mai 2013, de atestare istorică şi legitimitate juridică a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Ziua Rezervistului Militar, precum si comemorarea maresalului Constantin Prezan . Maresalul Constantin Prezan a fost unul dintre maresalii Armatei Romane, erou al Marelui Război de Reîntregire a României. A fost membru de onoare al Academiei Romane.

          Printre invitatii de seama, prezenti la manifestare, s-a numarat si doamna Olga Macarie , nepoata maresalului Prezan .

           ANCMRR media1Cuvantul introductiv a fost rostit de catre domnul Gl.(r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, presedintele A.N.C.M.R.R.”Alexandru Ioan Cuza”, care a precizat  faptul ca Ziua Rezervistului Militar a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr. 467 din 12 mai 2010, la initiativa Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, cu acceptul tuturor structurilor din Sistemul National de Aparare.

         De asemeni domnul Gl.(r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU a subliniat faptul ca Ziua Rezervistului este ziua celor care, trecuţi în rezerva armatei, promovează, în continuare, valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept, interesele şi simbolurile naţionale ale României, spiritul de jertfă şi unitatea de corp ale militarilor, sentimentele de preţuire şi respect faţă de trecutul  poporului român.

           ANCMRR media2In continuare col. prof. Petre Otu istoric militar, fostul ministru al apararii Gl.dr. Constantin Olteanu, si Olga Macarie, nepoata maresalului, au evocat, în interventiile lor, momente din activitatea maresalului Prezan, evidentiind personalitatea remarcabila a acestuia.

           Evenimentul s-a incheiat cu un program sustinut de Orchestra reprezentativa a Armatei.

ANCMRR media3

ANCMRR media5