Ziua Veteranilor de razboi

ANCMRRILFOV-Eroi Voluntari            Ca in fiecare an, Primaria si Consiliul local al orasului Voluntari au omagiat, pe cei care au luptat si au pus dragostea de patrie mai presus de viata lor, printr-o ceremonie de depuneri de coroane de flori la monumentul Eroilor Voluntari din Parcul central al orasului Voluntari. La activitate au participat membrii ai Asociatiei Veteranilor de razboi, membrii ai Consiliului Local, membrii ai Asociatiei Nationale a cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere – A.N.C.M.R.R.- filiala judetului Ilfov, locuitori ai orasului Voluntari, invitati.

            Ceremonia se deschide prin intonarea Imnului de Stat. Este tinut un moment de reculegere si adanca recunostinta eroilor disparuti.

          In continuare domnul col.ing.(r) Ionita Stelica, presedintele A.N.C.M.R.R. ILFOV,  prezinta importanta acestei zile pentru neamul romanesc. În 29 aprilie 1902, prin Înalt Decret Regal, regele Carol I al României a atribuit calitatea de” veterani de război ” foştilor luptători pe front, participanţi la Războiul de Independenţă, din 1877-1878. „Ziua Veteranilor de Război” a fost instituită la 29 aprilie, prin H.G. 1222 din 10 octombrie 2007. Domnul colonel a subliniat in cuvantarea domniei sale, faptul ca trebuie să nu uităm că cinstirea veteranilor, a celor care s-au jertfit pentru România sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean.

Sunt aduse multumiri Primariei,  domnului primar Pandele Florentin , pentru sprijinul adus in organizarea acestei ceremonii.

Ceremonia se incheie cu depuneri de coroane de flori , din partea Primariei si a Consiliului Local , A.N.C.M.R.R. Filiala Ilfov si Asociatiei Veteranilor de razboi.

(FOTO in curand)