Sedinta largita a A.N.C.M.R.R.

În urma ședinței lărgite din data de 28.02.2013 desfasurata la CERCUL MILITAR NATIONAL, organizata si intiata de A.N.C.M.R.R., s-a inaintat o solicitare catre vice prim-ministru genearal de armata (r)Gabriel Oprea de primire în audiență la guvernul României pentru discutarea problemelor rezultate.

ANCMRR.RO

Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare cu reprezentantii  Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.

Urmare a solicitării A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, în ziua de 04.03.2013 delegaţia Asociaţiei formată din : Gl.(r) prof.univ.dr.Mihai Iliescu, preşedintele ANCMRR, Gl. Lt.(r) Dumitrescu Victor vicepreşedinte, Gl.Bg.(r) Ganea Ion vicepreşedinte şi Gl.Bg.(r) Constanda Victor purtător de cuvânt, a fost primită la sediul Guvernului României de Vice-Prim ministrul Domnul Gabriel Oprea , ministrul Apărării Naţionale domul Mircea Duşa (PSD) şi Preşedintele din Camera Deputaţilor (PSD) Domnul Ion Mocioalcă Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputatilor

ANCMRR

Problema principală în dezbatere a constituit-o situaţia pensiilor militare – prioritate majoră a ANCMRR.

In  aceiasi zi 04 03 2013 solutia reparatorie ptr cadrele militare care au pierdut la pansie in urma recalcularii -revizuirii ,,abuziv  incalcind princiul neretroactivitatii -a fost punct de discutie in sedinta USL,la care a participat intreaga conducere inclusiv cei patru copresedinti.

ANCMRR-ILFOV

În prima etapă, în regim de urgenţă, prezentarea şi aprobarea Legii în Parlament pentru revenirea pensiilor diminuate în urma recalculării (revizuirii) la nivelul lunii decembrie 2010 .În acelaşi act legislativ să se prevadă posibilitatea cumulului pensiei cu salariul ,prin eliminarea pentru militari in rezerva,a prevederilor discriminatorii din cap IV /Legea 329 privind limitarea dreptului la munca.