Manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei

Depunere de coroane de flori

In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, A.N.C.M.R.R. Filiala ILFOV a depus coroane de flori, la monumentul Eroilor Voluntari situat in Parcul central  din orasul Voluntari, in cadrul unei actiuni comemorative, in amintirea celor aproape 1 milion de romani jertfiti sub arme in Razboiul de Reintregire (1916-1918).

Au mai fost depuse coroane de flori din partea primarului Florentin Pandele si a membrilor Consiliului local al orasului Voluntari, Asociatiei Veteranilor de Razboi filiala Ilfov.

Istoricul Florin Constantiniu sublinia “…Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit.”

      

Imagini de la depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor Voluntari de Ziua Nationala a Romaniei. Multumim tuturor participantilor!

ANCMRR-FilialaIlfov-depuneri coroane de flori

depuneri-coroane-ziua-romaniei

ANCMRR Filiala Ilfov

ancmrrilfov-monument-eroilor